Doen

Grotten van Frasassi
Deze topattractie kan je eigenlijk niet overslaan tijdens een vakantie in Le Marche. De grotten van Frasassi zijn de grootste van Europa en heel bijzonder. Het aparte van deze grotten is dat ze juist niet donker en nauw zijn en diep onder de grond verstopt zitten. Deze grotten zijn vooral enorm ruim en hoog en licht. In de grootste ruimte past zelfs de dom van Milaan en dat is een van de grootste ter wereld! De grotten kunnen alleen bezocht worden onder leiding van een gids. De rondleiding door de grotten duurt ongeveer anderhalf uur en is in de zomer heerlijk verkoelend, aangezien het in de grotten altijd 14 graden is. Wil je hordes toeristen mijden, dan kun je de grotten beter buiten het hoogseizoen bezoeken. Kijk hier voor meer informatie en de exacte rondleidingstijden.

Raften: Leuk vermaak in de zomer!
Lekker actief met het hele gezin. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen mee. Ook zonder zwemdiploma. Je vaart een stuk van het riviertje 'Corno' af . Deze rivier is (in de zomer) vrij rustig. De diverse versnellingen zijn vooral voor de kinderen indrukwekkend. Je vaart 2 uur lang door de natuur langs hoge bergwanden. Tussendoor stop je even en kunnen de durfals van een hoge rots af springen. Een absolute aanrader!

Meer informatie vind je hier. De site is in het Italiaans. Reserveringen maak je via het telefoonnummer zoals vermeld bij prenotazioni. Hier staat ook een e-mailadres. Ze spreken (beperkt) Engels.

Skiƫn
Op een klein uurtje rijden van Casa LoGi ligt het skigebied van Le Marche: de Monti Sibillini. Nog niet toeristisch en op en top Italiaans. Het skigebied heeft twee locaties: Sassotetto en St. Maria Magdalena. Hier vind je actuele informatie over het gebied, de prijzen (heel betaalbaar!) en de sneeuwkwaliteit. Of bekijk het weer ter plekke.