Le Marche

Waar ligt Casa LoGi?
Casa LoGi ligt op ruim 1600 km van Den Haag, in de Italiaanse regio Le Marche, in de provincie Macerata. Dat zegt wellicht nog weinig. Daarom ter oriëntatie hieronder een klein kaartje. Casa LoGi ligt midden tussen de glooiende heuvels, zo'n 40 km uit de kust (ca. 35 minuten met de auto naar het strand) en zo'n 70 km (ca. 60 autominuten) van het Parco Nazionale dei Monti Sibillini (mooi natuurgebied en in de winter perfect skiën). Vanaf de dichtsbijzijnde luchthaven (Ancona) ben je er in 80 minuten.

Het nieuwe Toscane?
Nee! Dat is Le Marche zeker niet, maar als je deze regio nog niet kent, is het misschien wel de beste omschrijving om je toch enigszins een beeld te vormen. Om de charme van Le Marche te kunnen voelen, moet je het met eigen ogen zien. De authenticiteit voelen. Het leven daar ervaren.

In Le Marche vind je de perfecte mix tussen rust, ruimte, cultuur, culinaire hoogstandjes, gastvrijheid en een  afwisselende natuur. Bijzonder in Le Marche is de kleinschaligheid. Je wordt er niet overstelpt met hordes toeristen. Je vindt er middenin het gevarieerde heuvellandschap kleine dorpjes waar je voor een klein prijsje nog tussen de lokale bevolking espresso of cappuccino kunt drinken. Het landschap verandert van licht glooiende heuvels aan de kust, tot prachtig berglandschap in het binnenland.

De inwoners van Le Marche hebben een soort norse vriendelijkheid, in eerste instantie lijkt het alsof men afstand wil houden. Maar als je met een paar woordjes Italiaans contact probeert te maken, dan is (bijna) iedereen hartelijk en toegankelijk.

Laat je inspireren:

Maar zoals reeds gezegd:
Om de charme van Le Marche te kunnen voelen, moet je het met eigen ogen zien. De authenticiteit voelen. Het leven daar ervaren. Een mooiere vakantiebestemming is er niet ;-)