Kruiwagens vol grind

Hinke en Peter hadden effectief vijfenhalve werkdag. Die zijn de eerste dagen vooral binnen besteed. In Nederland vielen de mussen van het dak, maar in Italië regende het flink door. Dus we hebben ons eerst op het verven van de slaapkamer gestort. En op het schoonmaken en inrichten van de keuken. Zelfs de vaatwasser werkt al :-)


Tussen de buien door hebben we de metalen stellage van de druiven boven het terras afgebroken. De druiven zelf hebben we flink teruggesnoeid. In het begin voelde dat als zonde en té rigoureus, maar het ruimt heerlijk op. Bovendien was het ook echt hard nodig. Jarenlang is er niets aan deze druiven gedaan. Vervolgens moest een enorme berg met natuurstenen opgeruimd worden. Pff wat zijn die zwaar! Losliggende kleine steentjes weg. Een beetje egaliseren en klaar waren we voor de 'opbouw' van het nieuwe terras. Worteldoek leggen en we konden grind storten. 59 Kruiwagens hebben we ernaartoe gebracht! Vervolgens de hekwerken provisorisch eromheen en we zijn klaar voor de zomer. Althans wat dit kleine stukje betreft.

Dat fysieke buiten werken beviel zo goed, dat we nog een extra project hebben bedacht.  Konden we mooi meteen flink wat puin kwijt. Voor ons huis liggen namelijk 2 enorme bergen hiervan. Een deel, ongeveer de helft van de berg op onderstaande foto, ligt nu als fundering onder 'il parcheggio', de nieuwe parkeerplaats.


Tot slot hebben we in huis nog de nodige voorbereidingen gedaan voor de stukadoor: het afsteken van oud loszittend stucwerk. Een rotklus, maar wel noodzakelijk voor uiteindelijk een mooi en goed resultaat. Al met al een lekkere productieve week, die bovendien leuk en goed was voor de vader-dochter-relatie.