Hout kopen bij de lokale bevolking

Waar vind je in Italië een goede houtleverancier? Dat was onze uitdaging in februari.  Bij Terra Nostra (pizzeria in San Ginesio) kregen we het telefoonnummer van hun houtleverancier. Pfff uitdaging! Telefoneren in het Italiaans. Helaas, deze meneer had geen hout meer, wel het telefoonnummer van iemand anders. Dus nog een gesprek in het Italiaans. Ja, hier konden we hout halen. Een straat en huisnummer, nee dat had ze niet. Het was langs de weg van San Ginesio naar Tolentino, ongeveer 5 minuten bij San Ginesio vandaan aan de rechterkant van de weg, achter het roze huis. En geloof het of niet, we reden er in één keer heen.


Een oudere dame in schort (zo'n blauwe, zoals je hier veel ziet) kwam meteen naar buiten en nam ons mee naar haar houthandeltje, een schuur achter haar huis. Na het stellen van de weegschaal, ouderwets met contra-gewichtjes, verzamelde ze de voor ons geschikte (niet al te grote) houtblokken. Uiteindelijk gingen we met een kofferbak vol hout huiswaarts.

Hout halen is zo een ervaring op zich. Het is alsof je een stapje terug zet in de tijd. En grappig detail: de houtschuur is dichterbij dan we dachten. Vanaf ons terras zien we 'm in de verte aan de overkant van het dal liggen. Je moet het alleen even weten ;-).